Beyaz Hukuk Bürosu https://www.beyazhukukburosu.com Beyaz Hukuk Bürosu Mon, 21 Aug 2023 14:51:19 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.6 Mersin Yağma (Gasp) Suçu Davasına Bakan Avukat https://www.beyazhukukburosu.com/yagma-gasp-sucu-davasina-bakan-avukat/ https://www.beyazhukukburosu.com/yagma-gasp-sucu-davasina-bakan-avukat/#respond Mon, 02 Jan 2023 08:14:46 +0000 https://www.beyazhukukburosu.com/?p=3058 Yağma, cinayet, uyuşturucu suçları ve hırsızlık gibi suçlar ceza ve ağır ceza davasının konusunu oluştururlar. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 148-149 maddeleri yağma suçu ile ilgilidir. Bu kanundaki tanıma göre yağma (gasp suçu);
 fail olan bir kişinin menkul bir malı, cebir ve tehdit kullanarak ve mağdur olan kişiyi yaralayarak zorla alıkoyması olarak ifade edilir. Mersin yağma suçu davasına bakan avukat ise mağdur olan ve suç isnat edilen müvekkillerine yardımcı olur. 

Yağma (Gasp) Suçu Davasına Bakan Avukat Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Mersin yağma suçu davasına bakan avukat, ceza ve ağır ceza davaları konusunda uzman olan kişidir. Ayrıca ilgili yasalarla ilgili de derin bir bilgiye sahiptir.

Uzmanlığı ve deneyimi gereği Mersin yağma suçu davasına bakan avukat, aşağıdaki davalarla ilgilenir.

Basit Yağma Suçu

TCK madde 148’de basit yağma suçu; gündüz vakti bir kişinin silah kullanmadan veya kendisini açıkça göstererek ya da herhangi bir suç örgütü ile bağlantısı olmaksızın bedenen ve ruhen kendisini savunamayacak durumda olan bir kişinin malını zorla ve tehdit yoluyla alması olarak tanımlanır.

İlgili yasaya göre bu suçu işleyen kişilere 6 yıl ile 10 yıl arasında hapis cezası verilir. Ayrıca zorla senet imzalatma olayı da basit yağma suçu kapsamında değerlendirilir. 

Nitelikli Yağma Suçu 

TCK Madde 149’da nitelikli yağma suçu detaylı bir şekilde anlatılmış ve bu suça verilecek olan ceza net bir şekilde belirtilmiştir. İlgili yasaya göre nitelikli yağma suçunun birçok türü bulunmaktadır. 

Yasaya göre nitelikli yağma suçunun genel tanımı şu şekildedir: 

Bir kişinin kendisini tanınmayacak hale koyarak, fiziksel ve ruhsal olarak kendisini savunamayacak durumda olan kişi ya da kişilerden tehdit ve zorla malını almasıdır.

Eğer bu suç silahla işlenirse verilecek olan ceza daha ağırdır. Silah kavramı ise ilgili yasada genel hatlarıyla tanımlanmıştır. Mesela bir tırnak makası bile suçun işlenmesini sağlıyorsa, silah olarak tanımlanır.

Yasa prensip olarak kişinin kendisini maske ya da benzeri eşyalarla tanınmaz hale koymasının, suçu işlemesini kolaylaştırdığı kanaatindedir. 

Birden Fazla Kişi Tarafından Yağma Suçunun İşlenmesi

Yağma eylemi birden fazla kişi tarafından işlenirse, suç korkunç hale gelecektir. TCK Madde 37’ye göre birden fazla kişi tarafından işlenen yağma suçu, suçun kolaylaştırılması için en büyük etkendir. 

Suç Örgütüne Yarar Sağlamak Amacıyla İşlenen Yağma Suçu

Bir ya da birden fazla kişinin bağlı oldukları suç örgütünün ismini kullanarak yağma suçunu işlemesidir. Suç örgütü söz konusu olduğunda yağma suçunu işlemek daha kolay hale gelecek ve suç daha korkutucu bir hal alacaktır. 

Suçun bu şekilde işlenmesine verilecek olan ceza, diğer türlere göre daha fazladır. 

Hukuki İlişkiye Dayanan Alacağın Tahsili Amacıyla İşlenen Yağma Suçu

Kişi ya da kişiler; senet, bono, tahvil ve benzeri alacaklarını hukuki yollarla tahsil edememişlerse, alacaklarını zorla tahsil etme yoluna gidebilirler. Bu durumda nitelikli yağma suçunu işlemiş olurlar. 

TCK madde 150/1’de bu suç tipi detaylı olarak anlatılmıştır. 

Yağma Suçunda Malın Değerinin Az Olması Durumu

Suça konu olan mal ya da paranın miktarı, TCK madde 150’de detaylı bir şekilde tanımlanmıştır. İlgili kanun maddesine göre suça konu olan mal ya da paranın miktarı az ise suça verilecek olan cezada indirim uygulanabilir. 

Mesela mağdur olan kişinin cebinde 2 adet 50 TL varsa ve suçu işleyen kişi bu paradan bir tanesini alırsa, cezasında indirim uygulanabilir. 

Ancak mağdur olan kişinin cebinden tüm parası alındığında ceza indirimi uygulanmaz. Çünkü yasaya göre, kişi ya da kişilerin tüm malvarlığını almak daha fazla cezayı gerektirir. 

Hırsızlık Suçunun Yağmaya Dönüşmesi

Mağdurun sahip olduğu malı el çabukluğu marifetiyle alan kişi, hırsızlık suçunu işlemiş olur. Yani mağdur olan kişi malının çalındığını olay anında değil de daha sonradan anlamıştır. Ancak hırsızlık olayı, silahla işlenmişse yani cebir ve tehdit yoluyla mağdur olan kişinin malı alınmışsa, hırsızlık suçu nitelikli yağmaya dönüşmüş olacaktır. Yani mağdur olan kişi olay anında malının çalındığından haberdar olacaktır.

Nitelikli yağma suçlarının tüm türüne 5 yıl ile 10 yıl arasında hapis cezası verilir. Eğer suç birden fazla kişi tarafından bir kişiye karşı işlenmişse verilecek olan cezanın alt sınırı 12 yıldan az olamaz.

Yağma suçlarının detaylı bir şekilde anlatıldığı kanun metnini, https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5237-20040926.pdf

Bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz. 

Mersin’de Yağma (Gasp) Suçu Davasına Bakan Avukat Hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen müvekkillerimize yardımcı oluyoruz. Yağma suçundan dolayı göz altında alınan müvekkillerimize yardım ediyoruz. 

Sorgulama işlemleri sırasında müvekkillerimize nezaret ediyoruz. Ayrıca suç isnat edilen kişiler hakkında toplanan delillerin hukuka uygun olup olmadığını inceliyoruz. 

Müvekkillerimizin suçsuzluğunu ispat etmeye çalışıyoruz. İstinaf ve temyiz aşamalarını sonuna kadar takip ediyoruz.

Yağma Suçu Davasına Bakan Avukat ile Yağma Suçu Davası Nasıl Açılır?

Basit ve nitelikli yağma suçları ceza davasının konusudur. Dolayısıyla burada kamuyu ilgilendiren davalar söz konusudur. Bu tür suçlar hem şikayete tabidir, hem de öğrenildiği andan itibaren gerekli işlemler yapılır. 

Suç öğrenildiğinde ve failler yakalandığında kolluk kuvvetleri tarafından sorgulanırlar. Daha sonra Cumhuriyet savcısı failleri ifadelerini inceler ve iddianame hazırlar. Hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderir. 

Suçtan dolayı mağdur olan kişi ya da kişiler, şikayetlerinden vazgeçseler bile faillerin yargılaması devam eder. Çünkü bu tür suçlar toplumun güvenliğini doğrudan ilgilendirir.

Savcılık tarafından mahkemeye gönderilen iddianame delilleri ile birlikte incelenir, mahkeme gerek gördüğü takdirde dava süreci başlar. 

Dolayısıyla avukatın ceza ve ağır ceza davalarını ilgilendiren konularda dava açma yetkisi yoktur. 

Eğer suç 18 yaşın altındaki kişi ya da kişiler tarafından işlenmişse, dava çocuk mahkemelerinde açılır. 

Yağma Suçu Davaları Ne Kadar Sürer?

Yağma suçu ile ilgili davalar genel olarak uzun sürer. Bu konuda net bir zaman vermek mümkün değildir. Dava süresi; toplanan delillere, iddianamenin hazırlanmasına, tanıkların dinlenmesine, bilirkişi raporlarının hazırlanmasına ve adli tatil gibi unsurlara bağlı olarak değişebilir.

Yağma Suçu Davasına Bakan Avukat Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Mersin hukuk bürosu olarak müvekkillerimizin savunmalarını ilgili mahkemelerde gerçekleştiriyoruz. 

En iyi Mersin avukat personelleriyle çalışıyoruz. Avukatlarımız alanında uzman ve ilgili kanunlar hakkında deneyimlidirler.

Mersin en iyi yağma suçu davasına bakan avukat personellerimizle müvekkillerimize tüm dava süreci boyunca nezaret ediyoruz. İstinaf ve temyiz aşamalarında müvekkillerimizin savunmalarını yapıyoruz.

Başta Mersin adliyesi olmak üzere, Mersin ilinin tamamında müvekkillerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Yağma suçuna bakan avukatın ücretleri ne kadar?

Ceza ve ağır ceza davalarıyla ilgili vekalet ve danışmanlık ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için bizleri hemen arayın.

Mersin’de en iyi yağma suçu davasına bakan avukatı nasıl bulabilirim?

Mersin ilinde faaliyet gösteren avukatlarımız, alanının en iyisidirler. Bizlerden her zaman yardım alabilirsiniz. İletişim kanallarımızdan bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.

Yağma suçuna bakan avukat ne yapar?

Ceza davalarında müvekkillerinin savunmasını gerçekleştirir. Müvekkilleri lehine ya da aleyhine toplanan delilleri inceler. Ayrıca sorgulama işlemleri sırasında müvekkillerine nezaret eder.

Yağma suçu davalarında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Basit ve nitelikli yağma suçlarında; ceza mahkemeleri, sulh ceza mahkemeleri, asliye ceza mahkemeleri ve Yargıtay ceza mahkemeleri görevli ve yetkilidir. Eğer suçu işleyen kişi ya da kişiler 18 yaşından küçükse çocuk ağır ceza mahkemeleri davayı yürütmekle görevli ve yetkilidir.

]]>
https://www.beyazhukukburosu.com/yagma-gasp-sucu-davasina-bakan-avukat/feed/ 0
Mersin Vergi Avukatı https://www.beyazhukukburosu.com/vergi-avukati/ https://www.beyazhukukburosu.com/vergi-avukati/#respond Mon, 02 Jan 2023 08:08:21 +0000 https://www.beyazhukukburosu.com/?p=3055 Mersin Adliyesi içinde vergi uyuşmazlıkları ve vergilerle ilgili hukuki meselelerle ile ilgilenen Mersin avukat kadrolarına, Mersin vergi avukatı denir. Türkiye’de hem tüzel kişilikler hem de bireyler vergi mükellefi statüsündedir. Bazı ürün ve hizmetlerden dolaylı olarak ya da şahıs ve tüzel kişiliklerden doğrudan toplanarak kamu gerekliliklerine kaynak yapılan paralar vergi kelimesiyle ifade edilir.

Mersin Vergi Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Mersin en iyi vergi avukatı aynı anda; Vergi hukuku mevzuatları, Vergi Usul Kanunu, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun, Gümrük Kanunu gibi yasaların kapsamındaki bütün vergi hukuku meseleleriyle ilgilenebilir. Mersin hukuk bürosu içinde hukuki danışmanlık ve arabuluculuk hizmetlerine ek olarak vergi davalarını vekaleten yürütebilir. 

Genellikle devletin vergi olarak alacaklarının korunması adına açılan vergi hukuku davalarına bakarlar. Bunların içinde en sık rastlanılanlar şöyle sıralanabilir:

  • Vergi iptali davaları,
  • Mali yaptırım davaları, 
  • Vergi idari yaptırım davaları,
  • Vergi suçu davaları.

Bu başlıkların en kapsamlı kategoriler olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Çünkü bir vergi avukatı aşağıdaki alt başlıklar şeklinde uzatabileceğimiz bir yelpazede kapsamlı bir hizmet sunabilir.

Gümrük Vergilerine İtiraz ve Gümrük Vergilerinin İptali Davaları

Vergi tahakkukuna dair ya da veya vergi cezasına itirazlarda bulunmak için 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 242. Maddesi kapsamında yapılan düzenlemelere göre bir gümrük vergisi itirazı veya iptali davası adına ilk başta idari itiraz yoluna gidilmelidir. Çünkü idari itiraz usulü yerine getirilmeden, Vergi Mahkemeleri’ne iptal davası açmak doğrudan mümkün değildir. Gümrük para cezalarının dahi içinde bulunduğu, gümrük vergisi davaları için idari yargıya doğrudan iptal davası açma hakkı bulunmamaktadır. 

Vergi Ceza İhbarnamesine İtiraz Davaları

Vergi yükümlülüğü bulunan gerçek ve tüzel kişiliklere tebliğde bulunulan; vergi asılları, vergi cezaları gibi bildirim belgelerine vergi ceza ihbarnamesi denilmektedir. Herhangi bir mükellefe bahsi geçen ceza ihbarnamesi tebliğ edildiği anda ortaya iptal davası veya itiraz davası açma hakkı doğar. Vergi Usul Kanunu uyarınca Vergi Mahkemeleri’ne dava açılabilecek Vergi ceza ihbarnamelerinde genel olarak aşağıda listelenen bilgiler yer alır:

  • İptal davası açabilmek adına gerekli süre ve yetkili mahkemeler,
  • Verginin türü ve asıl miktarı,
  • Verginin ceza tutarı,
  • Takdir komisyonu bilgileri,
  • Vergi cezasının hukuki dayanağı,
  • Gerçek ya da tüzel kişiliklerin bilgileri,
  • Vergi inceleme raporu

Mükelleflere tebliğ edilen bir ceza ihbarnamesine üç farklı itiraz ve iptal davası açılabilir. Koşullara göre değişiklik gösterecek bu davalar şu alt başlıklar halinde incelenir: 

Doğrudan İptal Davası

Vergi ceza ihbarnamelerine karşı çıkmak ve iptalini istemek adına dava açma hakkı, ihbarnamenin ibrazından sonra otuz gün için kullanılmak zorundadır. Bu doğrudan iptal davası açma yöntemi, doğrudan duruşmalara gidilen ve Vergi Mahkemeleri’nden karar beklenilen ilk yoldur. 

İdari İtirazdan Sonra İptal Davası Açma

Bir verginin ortaya çıktığı iş, faaliyet ve ticaret sonrasında beş yıl içinde ortaya çıkan vergideki hatalara itiraz edilebilir. Bu tür vergiyle ilintili mevzuatlar ve kanunlar doğrultusunda vergilerin asıl miktarları ve vergilere dair cezalarda yaşanan hataların, yanlışlıkların nasıl düzeltileceği detaylı biçimde hükümlerle düzenlenir. Bu düzeltme işlemleri için bahsi geçen beş yıl içinde, vergiden ya da cezadan sorumlu olan Vergi Dairesine idari itirazda bulunulmalıdır. Böyle bir yanlışlığın, idari yöntemle giderilmesi adına sadece Vergi Dairesi müdürleri yetkili olarak kabul edilir. 

Unutmadan belirtmek gerekir ki yanlışlığa ilk otuz günlük doğrudan iptal davası açabilme süresi içinde idari itiraz yapılırsa, ilk bir aylık dava açma süre hakkı dondurulur ve itiraz sonlanınca tekrar kaldığı yerden devam eder. Ayrıca iki ay boyunca itiraz cevapsız kalırsa da vergi mükellefine kalan günler tekrar hak tanınır.

Uzlaşma Başvurusundan Sonra Açılan İptal Davası

Verginin aslı veya cezası tebliğ edilen mükellefler uzlaşma talebinde bulunacaksa ilk bir ay için başvuruda bulunmalıdır. Uzlaşma talebi yapılırken ve uzlaşma esnasında karar alırken mükellefler dikkat etmelilerdir. Çünkü Vergi Dairesi ile ceza alan ya da vergi borcu bulunan mükellefler arasında uzlaşmaya varıldığı durumlarda, cezalı / mükellef kişiler mutabakata varılan vergi miktarları ve vergi cezalarına dair iptal davası açma haklarını kaybederler. Fakat mutabık kalınamadığı hallerde, uzlaşma başvurusu esnasında kalan iptal davası açma hakkı ve süresi saklıdır. Vergi Usul Kanunu metninin 7. Ek belgesinde düzenlendiği gibi uzlaşma için yapılan taleplerin ortaya çıktığı anda iptal davası açma süresi bitmiş veya on beş günden az kalmışsa, uzlaşmanın gerçekleşmediğini belirten tutanakla beraber iptal davası açma zaman hakkına on beş gün daha eklenir.

Genel ve Özel Usulsüzlük Cezasına Karşı İtiraz ve İptal Davası

213 numaralı Vergi Usul Kanunu, kendi içinde usulsüzlük olgusunu; özel usulsüzlük ve genel usulsüzlük şeklinde iki ayrı ana kategoride ele alır. Her iki usulsüzlük türü de hukuki açıdan kabahat statüsünde ele alınır. Haliyle bir usulsüzlük, vergi kabahati olarak da adlandırılabilir. Türkiye hukuk sistemi içinde kabahatlere uygun görülen cezai müeyyideler sadece idari para cezaları olabilir. Bu nedenle herhangi bir vergi usulsüzlüğü isnat edilen bireylere hapis cezası hükmedilemez.

Bu bağlamda adı geçen genel usulsüzlükler; birinci derece ve ikinci derece olarak farklı başlıklara ayrılmıştır. Birinci derece genel usulsüzlük örneklerinden en bilineni; mükellefin tutmak mecburiyetinde olduğu zorunlu defterlerden herhangi birisinin eksikliği, tutulmamış olması şeklinde belirtilebilir. İkinci derece genel usulsüzler ise; veraset veya intikal vergisi gibi yükümlülüklerin belirtilen sürelerde tebliğ ve tahakkuk edilmemesi benzeri kabahatleri içerir

Yukarıda adı geçen yasanın 353. 354. ve 355. Maddeleri kapsamında ele alınan özel usulsüzlükler arasından en bilinen; bir ticaret ve hizmet alışverişi sonrası makbuz, fiş ya da fatura düzenlememektir. 

Genel usulsüzlük ya da özel usulsüzlük gibi kabahatler doğrultusunda mükelleflere tebliğ edilen cezalara itiraz etmek ve iptal davası açmak için yukarıda son üç başlıkta ele aldığımız yol haritalarından uygun olan tercih edilebilir.  Doğrudan iptal davası, idari itiraz sonrası iptal davası ve uzlaşma başvurusu sonrası iptal davası aşamaları yine aynı şekilde geçerlidir.

Yürütmenin Durdurulması Davaları

Vergi Mahkemeleri içinde yürütülen dava dosyalarında; yürütmenin durdurulması kararından yararlanabilmek, bu kararın alınacağı idari davalardan usul ve detaylar doğrultusunda ayrışmaktadır. İlgili yasa metinleri ve mevzuatlarda belirtildiği üzere herhangi bir davanın açılmış olması dahi vergi uyuşmazlıklarında ortaya çıkan; zam, vergi aslı, ceza ve benzeri mali yükümlükleri dondurur. Duruşmalar bir karara bağlanıp da dosya kapatılana kadar mükelleflerden ya da cezalılardan herhangi bir tahsilat yapılamaz.

Vergi Zıyaı Cezası Davaları

Vergi zıyaı cezaları; Vergi Usul Kanunu 341. maddesi kapsamında düzenlenmiş ve betimlenmiştir. Bu bağlamda mükelleflerin, muhatap oldukları vergilere dair sorumlulukları belirlenen süre zarfında yerine getirememesi durumunda karşılaşacağı idari para cezaları, hukuken vergi zıyaı cezası şeklinde tanımlanır. İlk aşamada verginin eksik tahakkuku ya da geç tahakkuk edilmesi genel kapsamlı vergi zıyaı cezaları arasında kabul edilebilir. Ayrıca medeni hal ve ailevi bilgiler gibi kişisel verilerin, vergi indirimleri ya da yararlarından faydalanabilmek için yanlış beyan edilmesi de vergi zıyaına güzel bir örnektir.

Mersin’de Vergi Avukatı Hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Tarafların vergi daireleri ve vergi mükellefleri / cezalılar olduğu uyuşmazlıklarda; müvekkillerimiz için vekaleten davalara katılma ve hukuki danışmanlık hizmetleri sunarak onlara yardımcı olur, haklarını müdafi ederiz.  Vergi avukatı müvekkillerimizin en sık başvurduğu hizmetlerimiz şu biçimde maddelenebilir: 

  • Vergi hukuku kapsamında hukuki danışmanlık,
  • İhtiyaç duyulan mevzuat, yasa ve yönergelerin takibi,
  • Vergilendirmeden doğan ihtilaflar,
  • Vergi suçu davalarında savunmanın üstlenilmesi,
  • Usul ve mevzuatların ihlallerinden doğan uyuşmazlıklara hukuki çözümler.

Beyaz Hukuk Bürosu bünyesinde; vergi hukuku üzerine ihtisas sahibi, deneyimli avukat arkadaşlarımız sayesinde tüzel ve gerçek kişiliklerin bütün vergi hukuku ihtiyaçlarını karşılayabilmekteyiz.  Ayrıca vergi hukukunun sık sık alttaki alanlarla kesiştiğinin farkındayız ve bu alt başlıklarda da bütün ilintili hizmetleri verebiliriz:

  • Borçlar hukuku,
  • İdare hukuku
  • Ceza hukuku, 
  • Vergi muhasebesi,
  • Ticaret hukuku,
  • Kamu maliyesi.

Mersin Vergi Avukatı ile Vergi Davası Nasıl Açılır?

Mersin vergi avukatı yardımıyla bir vergi davası açmak adına gerekli ilk adım vekalet vermektir. Arkasından davaya konu olan vergi uzlaşmazlığı ve hukuki olarak neler yapılabileceği tespit edilir.  Devamında avukatınız dilekçeler hazırlar ve yetkili mercilere ibraz eder. Önceki başlıklarda değinilen otuz günlük itiraz süreleri bu aşamada göz önünde bulundurulmalıdır.

Vergi Davaları Ne Kadar Sürer?

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20. Maddesi içinde beşinci fıkrada hükmedilen düzenlemeler doğrultusunda, Vergi Mahkemeleri’ne taşınan dava dosyaları en çok altı aylık zaman diliminde sonuçlanmalıdır. Fakat yarım senelik bu zaman diliminde Vergi Mahkemeleri’nde oluşan iş yoğunluğu ve başvuru tarihi gibi hususlar tekemmül sırasının gelmesini geciktirebilir.  

Mersin Vergi Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Beyaz Hukuk Bürosu olarak vergi hukuku alanında verdiğimiz hizmetlerden ilk akla gelenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Uzlaşma komisyonuna başvurular yapmak,
  • Vergi hukuku üzerine dava takibi ve danışmanlık hizmetleri,
  • Vergi davası açmak adına evrakların hazırlanması ve dilekçelerin yazılması,
  • Vergi ve ceza ihbarnamelerinin iptali için dava açmak,
  • Ödeme emrinin iptali için dava açmak,
  • Vergi anlaşmazlıklarına dair hukuki çözümler.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Vergi Avukatı Ücretleri Ne Kadar?

Vergi avukatı ücretleri alınacak hukuki hizmetin türü, dosyanın niteliği ve söz konusu verginin ya da cezanın miktarı gibi değişkenler üzerinden serbest usulle belirlenir. Ancak TBB tarafından belirlenen avukatlık asgari ücret tarifesindeki alt sınırların dışına çıkılamaz.

Mersin’de En İyi Vergi Avukatını Nasıl Bulabilirim?

Beyaz Hukuk Bürosu içinde bulunan uzman ve tecrübeli vergi hukukçularıyla her zaman yardıma hazırız.

Vergi Avukatı Ne Yapar?

Vekaleten duruşmalara katılır, vergi davalarını takip eder ve müvekkillerine hukuki çözümler sunar. İdari itirazlar yapabilir, müvekkillerinin haklarını ve çıkarlarını savunur.

Vergi Davasında Yetkili ve Görevli Mahkeme Hangisidir?

İdari Yargı Uygulamaları Kanunu’nun, 37. Maddesinin, a bendi uyarınca tarh ve tahakkuk aşamasındaki malî yükümlülüklerde yaşanan uyuşmazlıklarda, vergi dairesinin yer aldığı adresteki Vergi Mahkemeleri görevli ve yetkili kabul edilmektedir.  

]]>
https://www.beyazhukukburosu.com/vergi-avukati/feed/ 0
Mersin Uyuşturucu Avukatı https://www.beyazhukukburosu.com/uyusturucu-avukati/ https://www.beyazhukukburosu.com/uyusturucu-avukati/#respond Mon, 02 Jan 2023 08:03:43 +0000 https://www.beyazhukukburosu.com/?p=3052 Uyuşturucu ile mücadele dünya genelinde büyük bir sorundur. Bu sorunla mücadele etmek adına kolluk kuvvetleri ve yasalar görevlidir. Ayrıca Mersin uyuşturucu avukatı doğrudan ve dolaylı olarak uyuşturucu suçlarının son bulması adına mücadele etmektedir. 

Uyuşturucu suçları ile ilgili tanımlar ve bu suçlara verilecek olan cezalar, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu Madde 188’de açıkça belirtilmiştir.

Uyuşturucu Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Mersin uyuşturucu avukatı, ceza ve ağır ceza davaları konusunda uzman olan kişidir. Ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanununu çok iyi bilmektedir. 

Mersin en iyi uyuşturucu avukatı görevi gereği aşağıdaki davalarla ilgilenir.

Uyuşturucu ya da Uyarıcı Madde İmal Etme ve Ticaretini Yapma

TCK madde 188’de detaylı olarak tanımlanan suçtur. Suçun özelliği ise kişi ya da kişilerin kendi istekleriyle herhangi bir etki altında kalmadan bu suçu işlemeleridir. 

Uyuşturucu madde imal etme suçu diğer suçlardan farklıdır. Yani satma ve bulundurma suçlarından daha ağır cezalar söz konusudur. Eğer uyuşturucu imal ederken yakalanan kişilerin suçu sabit görülürse aşağıdaki cezaları almaları söz konusudur: 

  • Tedavi amaçlı kullanılan uyarıcı maddeleri ruhsatsız bulunduran ya da ruhsata aykırı olarak imal eden veya ihraç eden kişi ya da kişiler hakkında 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası öngörülür. Bu cezalara ilave olarak 20 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar. 
  • Uyarıcı maddeleri ülke içerisinde ruhsata aykırı olarak satan kişi ya da kişilere 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilir. Ayrıca 20 bin güne kadar adli para cezaları söz konusudur. Uyuşturucu maddeleri; sevk eden, başkalarına veren, naklini sağlayan, depolayan ya da depolanmasına yardım eden, satın alan ya da kabul eden kişi ya da kişilere de aynı cezalar verilir. Eğer uyuşturucu satma suçunu işleyen kişiler 18 yaşından küçükse TCK madde 188/3’e göre verilecek olan ceza 15 yıldan az olamaz. 
  • Eroin, kokain, morfin, sentetik kannabionid ve türevleri ya da bazmorfin gibi sentetik uyuşturucularla ilgili verilecek olan cezalar yarı oranında artırılır (TCK madde 188/4). 
  • TCK madde 188/4’de uyuşturucu madde satışı ve yukarıda bahsedilen diğer suçların gerçekleştirilmesi; yurt, okul, hastane, kışla, ibadethane gibi insanların toplu olarak bulundukları yerde gerçekleştirilirse verilecek olan ceza 15 yıldan az olamaz. Ayrıca bu suçlara 30 bin güne kadar adli para cezası verilir. 
  • Yukarıda saydığımız suçlar üç ya da daha fazla kişi tarafından işlenirse verilecek olan ceza yarı oranında artırılır. Eğer suç örgüt halinde işlenirse verilecek olan ceza 1 kat olarak artırılır (TCK madde 188/5). 
  • Resmi makamlar tarafından üretimi düzenlenen ve doktorlar tarafından üretimi gerçekleştirilen uyarıcı maddeler yasadışı bir şekilde gerçekleştirilirse, verilecek olan ceza yukarıdaki madde ile aynıdır. Hakimin takdirine göre verilecek olan ceza TCK madde 188/6 maddesinin de verdiği yetkiyle yarı oranında indirilebilir. 
  • Uyarıcı maddenin yasadışı bir şekilde satışı; kimyager, diş hekimi, eczacı, veteriner, sağlık memuru, laborant, ebe, hemşire, diş teknisyeni, hastabakıcı yani sağlık hizmeti veren kişi ya da kişiler tarafından işlenirse verilecek olan ceza TCK madde 188/8’e göre yarı oranında artırılır. 

Uyuşturucu suçu ile ilgili olan davalarda suçu sabit görülen kişi ya da kişilere kanun maddesine göre gereken cezalar verilir. Ancak haksız yere ceza aldığınızı düşünüyorsanız, alanında uzman ve deneyimli Mersin avukat yardımı almanız yararlı olacaktır.

Uyuşturucu suçlarını tanımlayan ve verilecek olan cezaları belirleyen kanun metnine, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.5237.pdf bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Mersin’de Uyuşturucu Avukatı Hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Mersin hukuk bürosu olarak uyuşturucu suçlarıyla ilgili olan ceza ve ağır ceza davalarında müvekkillerimizin savunmasını gerçekleştiriyoruz. Ya da suç yüzünden mağdur olan müvekkillerimize yardımcı oluyoruz. 

Sorgulama işlemlerine nezaret ediyoruz. Ayrıca suçla ilgili toplanan delillerin yasal olup olmadığına bakıyoruz. 

Yasal olmayan işlemler için mahkemeye itirazlarda bulunuyoruz. 

Uyuşturucu Avukatı ile Uyuşturucu Davası Nasıl Açılır?

Ceza ve ağır ceza davalarına konu olan suçlar, kamu güvenliğini ilgilendirir. Gasp, cinayet ve de uyuşturucu suçları doğrudan şikayete tabidir ve aynı zamanda öğrenildiği zaman Cumhuriyet savcıları tarafından hemen iddianame oluşturulur. 

Bu tür suçlarda suçun mağduru olan kişi ya da kişilerin şikayetlerinden vazgeçmeleri sonucu değiştirmez. Yani kamu güvenliğini ilgilendirdiğinden dolayı yine de yargılama devam edecektir.

Savcının iddianameyi hazırlamasının ve mahkemeye göndermesinin ardından dava başlar. 

Uyuşturucu Davaları Ne Kadar Sürer?

Ceza ve ağır ceza davaları ortalama olarak 300 gün sürer. Ancak bu süre kesin değildir. Davanın konusu; toplanan deliller, tanıkların dinlenmesi, iddianamenin hazırlanması gibi unsurlara bağlı olarak dava süresi uzayabilir. Birçok durumda bilirkişi raporlarından da yararlanmak gerekir. Bilirkişi raporlarının süresi de birçok durumda uzayabilmektedir.

Uyuşturucu Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Mersin adliyesi başta olmak üzere, Mersin ilinin her yerinde müvekkillerimiz uyuşturucu suçları konusunda yardımcı oluyoruz. Ayrıca, aşağıdaki hizmetleri müvekkillerimize sağlıyoruz: 

  • Mahkeme öncesinde müvekkilimiz adına savunma dosyalarını hazırlarız. 
  • Müvekkillerimizden gerekli olan bilgileri ve delil sayılabilecek belgeleri almaya çalışırız. 
  • Eğer müvekkilimiz haksız yere göz altına alınmışsa, bu duruma itiraz ederiz. 
  • Uyuşturucu avukatı olarak, soruşturma ve kovuşturma aşamalarının kanuna uygun yapılıp yapılmadığını öğreniriz. 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Uyuşturucu avukatı ücretleri ne kadar?

Danışmanlık ve vekalet ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için bizleri arayabilirsiniz.

Mersin’de en iyi uyuşturucu avukatı nasıl bulabilirim?

Mersin ilinin alanında tecrübeli ve uzman avukatlarını Beyaz Hukuk bürosunda bulabilirsiniz.

Uyuşturucu avukatı ne yapar?

Sorgulama işlemleri sırasında müvekkiline nezaret eder. Toplanan delillerin yasalara uygun olup olmadığını denetler. Müvekkilini ceza ve ağır ceza davalarında savunur.

Uyuşturucu davalarında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Uyuşturucu suçları ile ilgili davalarda; ceza mahkemeleri, sulh ceza mahkemeleri, asliye ceza mahkemeleri ve Yargıtay ceza daireleri yetkili ve görevlidir.

]]>
https://www.beyazhukukburosu.com/uyusturucu-avukati/feed/ 0
Mersin Uluslararası Hukuk Avukatı https://www.beyazhukukburosu.com/uluslararasi-hukuk-avukati/ https://www.beyazhukukburosu.com/uluslararasi-hukuk-avukati/#respond Mon, 02 Jan 2023 08:01:01 +0000 https://www.beyazhukukburosu.com/?p=3049 Mersin avukat kadroları arasında Türkiye hukuk sistemi dışındaki hukuk sistemleri ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi alanlarla da ilgilenen hukukçulara Mersin uluslararası hukuk avukatı denir. Mersin Adliyesi içinde nispeten daha az bulunan bu hukukçulara kısaca uluslararası avukat da denilebilir. Mersin en iyi uluslararası hukuk avukatı, Türkiye sınırları içinde uluslararası hukuk temellerini düzenleyen hukuki metinler üzerine uzmanlık sahibi deneyimli avukatlar arasında bulunur. Bu avukatların baktığı hukuki meselelerde aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz kanun metni hukuki dayanak kabul edilir:

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=5718&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5 

Mersin Uluslararası Hukuk Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Mersin hukuk bürosu içinde çalışan bu avukatlar uluslararası uzlaşmazlıklarda; vekaleten davaları yönetebilir, arabuluculuk yaparak hakemlik rolünü üstlenebilir ve uluslararası hukuki danışmanlık hizmeti sunabilir. Bir uluslararası avukat aynı anda hem devletler arası hukuk hem de uluslararası özel hukuk dosyalarıyla ilgilenebilir. Bu doğrultuda ilgilendiği dava başlıkları çoğunlukla şu şekilde listelenebilir: 

  • Menşei farklı ülke olan firmalara açılan davalar,
  • Uluslararası kıymetli belgelerden kaynaklanan davalar,
  • Uluslararası aile hukuku davaları
  • Yabancı uyruklu personeller ile ilgili davalar,
  • Tenfiz davaları,
  • Uluslararası kredi ve leasing davaları,
  • Uluslararası tahkim ve ilintili davalar,
  • Uluslararası borçlardan doğan davaları, 
  • Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınan davalar,
  • Yabancı yargı unsurlarının kararlarının tanınması için açılan davalar,
  • Uluslararası miras davaları,
  • İhracat ve ithalat işlemlerinden kaynaklanan uluslararası davalar,
  • Uluslararası piyasada haksız rekabetten doğan davalar.

Mersin’de Uluslararası Hukuk Avukatı Hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Beyaz Hukuk Bürosu içinde çalışan meslektaşlarımız arasında bulunan uluslararası hukuk uzmanlarımız sayesinde müvekkillerimizin uluslararası düzeydeki bütün hukuki gereksinimlerini karşılayabilmekteyiz. Uluslararası davalarda vekaleten müvekkillerimiz adına hazır bulunur, farklı ülkelerdeki duruşmalara katılabiliriz. Müvekkillerimizin farklı coğrafya ve ülkelerde yaşadığı hak kayıplarının önüne geçmeye çalışırız, menfaatleri korumaya çalışırız. Uluslararası seviyedeki kıymetli evrakların takibini, kontrolünü ve iyileştirilerek değiştirilmesini üstlenebiliriz. Yabancı uyruklu müvekkillerimizim; evlilik, boşanma, mülk edinme, vatandaşlık ve benzeri bütün resmi işlerine hukuki danışmanlık sunabilmekteyiz.  Tarafların uyrukları fark etmeksizin arabuluculuk hizmeti de verebiliriz.

Mersin Uluslararası Hukuk Avukatı ile Uluslararası Hukuk Davası Nasıl Açılır?

Uluslararası hukuk avukatlarının hazırladıkları dilekçeleri yerel mahkemelere tebliğ ederek dava açılabilir. Aynı zamanda uluslararası avukatlar ihtiyaç halinde farklı ülkelerin yargı sisteminde yürütülen mahkeme ve duruşmalara da vekaleten katılabilir. Bu bağlamda bir uluslararası dava açmak isteyen müvekkillerinde hangi devlet sınırları içinde yer alan şahıs ve kurumlara davacı olacağı, süreç ve yöntemlerin belirlenmesinde doğrudan etkilidir. Her devlet kendi sınırları içinde kendi kanunlarını oluşturur ve bir ülkenin sınırları içinde bu yasalarla belirlenmiş dava prosedürleri izlenir. Bu noktada bir uluslararası avukat sizden vekalet alarak, koşulların ve bürokratik süreçlerin yerine getirilmesini sağlar ve dava başvuru yapar. Ülkemizde uluslararası dava avukatlarına en sık AİHM davalarında ihtiyaç duyulur. Çünkü aşağıda sıralanan gerçek ve tüzel kişiliklerden her biri iç yargı yollarını tükettiğinde AİHM başvurusu yapabilir:

  • Ayrımcılığa uğrayan azınlıklar ve sosyal gruplar,
  • Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında korunan hakların ve özgürlüklerin ihlal edildiğini iddia eden kişiler,
  • Devletler dışı ya da devletlerarası sivil toplum kuruluşları ya da örgütler
  • Bireysel başvuruya hakkı olan ancak başvuru esnasında vefat eden kişilerin mirasında hakkı olan mirasçılık belgesi sahipler,
  • Çocuklar adına babalar, anneler ve yasal vasiler,
  • Başka bir devlet tarafından bir devletin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi içinde kabul edilen özgürlüklerin haklarının ihlal edilmesi durumunda, ihlale uğrayan devletler.

Ayrıca bir uluslararası dava açabilmek için AİHM olup olması fark etmeksizin; şahit ifadeleri, bilirkişi raporları ve deliller başta olmak üzere dava dosyasının gerekli dillere çevrilerek başvuru ekinde yer alması gerekliliği unutulmamalıdır. 

Uluslararası Hukuk Davaları Ne Kadar Sürer?

Türkiye hukuk sistemi dışındaki yargılama aşamalarının ortalama ne zaman sonlanacağına dair tahmin yürütmek neredeyse imkânsız olabilir. Fakat Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi özelinde bir avukata vekalet vererek, şahıs nezdinde yapılan başvuruların yaklaşık on iki ay ile on sekiz ay arasında karara bağlanarak sonuçlandığı bilinmektedir. AİHM dışındaki farklı ülke mahkemelerinde, ülkeye özel hukuk mevzuatları nedeniyle süreler arasında büyük farklar olabilir. Uluslararası hukuk davalarında, uluslararası tebligatlar, yazışmalar ve iletişim kaynaklı süre uzamalarına oldukça sık rastlanılır.  

Mersin Uluslararası Hukuk Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Beyaz Hukuk Bürosu içinde çalışan uluslararası hukuk avukatlarımızın tecrübeleri ve uzmanlıkları doğrultusunda gereksinim duyabileceğiniz bütün uluslararası hukuk hizmetlerini karşılayabilmekteyiz.  Vekaleten davalara dahil olabilir, arabuluculuk yapabilir ve hukuki danışmanlık hizmeti sunabiliriz. Müvekkillerimizin en sık talep ettiği hizmetlerimiz aşağıdaki gibi listelenebilir:

  • Eşlerden birisinin veya her ikisinin yabancı uyruklu olduğu boşanmalar,
  • Farklı ülkelerde ticaret yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hukuki danışmanlık,
  • Finansal krediler ve leasing işlemlerinde ortaya çıkan hukuki uyuşmazlıklar,
  • Uluslararası borçların ve alacakların takip ve tahsil edilmesi,
  • Uluslararası ticari kontratlardan kaynaklanan davalar,
  • Yabancı devletlere veya yabancı devletlerde bulunan kişi ve kurumlara tazminat davaları,
  • Firmaların uluslararası düzlemde devredilmesi, birleştirilmesi ve satılması işlemleri,
  • Herhangi bir devletin sermaye piyasası düzenlemeleriyle ilgili davalar,
  • Farklı dillerde arabuluculuk hizmeti, 
  • Uluslararası hukuki belgelerin başka dile çevrilmesi,
  • Uluslararası mahkeme kararlarının tanınması ve tenfizi,
  • İthalat, ihracat faaliyetlerinden doğan uzlaşmazlıklar,
  • Uluslararası haksız rekabet davaları,
  • Uluslararası tahkim kurullarına başvurular yapmak,
  • Uluslararası icra takibi yapmak,
  • Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru ve duruşmalara katılım,
  • Türkiye’de ticaret yapacak çok uluslu şirketlere hukuki danışmanlık.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Uluslararası hukuk avukatı ücretleri ne kadar?

Uluslararası hukuk avukatının sunacağı hizmetler ve ilgileneceği davalar bir hayli kapsamlı olabilir. Bu nedenle hukuki ihtiyaç doğrultusunda müvekkiller ve avukatlar arasında serbest usulle ücretler konusunda anlaşmaya gidilir. İhtiyaçlarınızın ne kadar ücret gerektireceği konusunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mersin’de en iyi Uluslararası hukuk avukatını nasıl bulabilirim?

Beyaz hukuk bürosu olarak ihtisas sahibi uluslararası hukukçu meslektaşlarımız sayesinde her ihtiyacınızda yardıma hazırız.

Uluslararası hukuk avukatı ne yapar?

Yabancı devletlerde alınmış mahkeme kararlarının Türkiye mahkemeleri tarafından tanınması için dava açabilir. Gerçek ve tüzel kişiliklere hukuki danışmanlık hizmeti sunar. Müvekkillerinin ülkemiz dışında yaşadığı hak kayıplarının giderilmesi ve zararların tazmin edilebilmesi için çaba gösterir. Uluslararası tahkim kurullarına başvurular yapar. 

Uluslararası hukuk davasında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Uluslararası hukuk kapsamında yaşanan uyuşmazlıklar için hangi mahkemelerin yetkili ve görevli kabul edileceği birçok açıdan farklılık gösterebilir. Örnek olarak:

  • AİHM,
  • Uluslararası hakem heyetleri,
  • Uluslararası tahkim komisyonu,

Ve benzeri unsurlar görevli, yetkili kabul edilebilir. Ayrıca uluslararası sözleşmelerde tarafların sözleşmede kabul ettiği bir devletin mahkemeleri bulunuyorsa, görevli ve yetkili mahkemeler için sözleşmeye sadık kalınmalıdır.

]]>
https://www.beyazhukukburosu.com/uluslararasi-hukuk-avukati/feed/ 0
Mersin Trafik Kazası Avukatı https://www.beyazhukukburosu.com/trafik-kazasi-avukati/ https://www.beyazhukukburosu.com/trafik-kazasi-avukati/#respond Mon, 02 Jan 2023 07:53:00 +0000 https://www.beyazhukukburosu.com/?p=3046 Mersin Adliyesi içinde trafikte yaşanan kazalardan doğan dava süreçleriyle ilgilenen Mersin avukat kadrolarına, Mersin trafik kazası avukatı denir. Trafik avukatı ya da kaza avukatı gibi daha kısa isimlerle de anılabilen Mersin en iyi trafik kazası avukatı; Müşteki, mağdur veya şüpheli, sanık gibi sıfatlarla kendisine başvuran gerçek ve tüzel kişiliklerin haklarını savunur, onlara hukuki danışmanlık ve arabuluculuk hizmeti sunar.  

Mersin Trafik Kazası Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Trafik mevzuatlarını ve trafikte meydana gelebilecek kazaların hukuki boyutunu kendine uzmanlık alanı seçmiş tecrübeli hukukçulara trafik kazası avukatı denir.  Trafikte yaşanan hak kayıpları, maddi ve manevi zararlar ortaya çıktıkları andan itibaren dava açma hakkı doğurabilir. Bu başlıklarda yaşanan uzlaşmazlıklara dair hukuki destek sunan trafik kazası avukatları; aşağıda sıralanmış üç ana durumda müvekkillerine yardımcı olur;

  • Maddi hasar yaratan trafik kazaları,
  • İnsanların yaralandığı trafik kazaları,
  • Hayat kaybının yaşandığı trafik kazaları.

Bir trafik avukatının ilgilendiği davalar çoğunlukla bu üç kategoriden birisine girebilen maddi tazminat davaları ve manevi tazminat davaları olarak kategorize edilebilir.

Mersin’de Trafik Kazası Avukatı Hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Beyaz hukuk bürosu olarak trafikle ilgili yönetmelikleri, kanunları ve mevzuatları yakından takip ediyoruz. Yaşanan ya da beklenen değişimleri, ilgili müvekkillerimize vakit kaybetmeden aktarıyoruz. Trafik kazalarında yaşadıkları uzlaşmazlıklarla bize başvuran müvekkillerimizden vekalet alarak onlar adına dava süreçlerini yönetebiliriz. Fakat bazı müvekkillerimizin ihtiyaçları vekalet verme işlemlerine gerek kalmadan hukuki danışmanlık ve arabuluculuk hizmetlerimizle de karşılanabilmektedir. Ancak trafikte yaşanan kazalardan kaynaklanan maddi veya manevi hasarlar adına tazminat davası açabilmek için vekalet şartı bulunur. Bu koşulda tazminat davası açabilir, trafikte mağdur konumuna düşen müvekkillerimizin mağduriyetlerinin ve hak kayıplarının giderilmesi için çaba harcarız. Duruşmalara bizzat katılım gösterir; hasara neden olan ya da hasarı karşılaması gereken; sigorta şirketlerine, kurumlara ya da yerel yönetimlere dava açabiliriz.  

Trafik Kazası Avukatı ile Trafik Kaza Davası Nasıl Açılır?

Trafik kazası davalarında maddi veya manevi hasara neden olan ya da ortaya çıkan zararları karşılaması yükümlülüğü olan birden çok aktöre tazminat davası açmak mümkündür. Bunlar arasında aracın sürücüsü ve aracın sahibi ilk sırada yer alır. Eğer araç bir kişi ya da firma tarafından işletiliyorsa ona da dava açılabilir. Ayrıca sigorta şirketleri ya da kazada hatası bulunan yerel yönetimler de dava açılabilecek diğer tüzel kişiliklerdir. Bir trafik avukatına vekalet vererek kısa sürede bunlardan herhangi birisine dava açmak mümkündür.

Trafik Kazası Davaları Ne Kadar Sürer?

Bir trafik kazası davasının ortalama olarak bir buçuk sene ile üç sene arasında karara bağlandığı söylenebilir. Anca unutulmamalıdır ki: Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvuru yapılıp yapılmayacağı, kazaya karışan araçların ve kişilerin sayısı, istenilecek tazminatın türü ve miktarına ek olarak kazada yaralama ya da öldürme gibi farklı suç unsurlarının bulunup bulunmadığı gibi değişkenler doğrudan sürenin uzamasına neden olabilir.

Mersin Trafik Kazası Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Beyaz hukuk bürosu içinde trafik kazalarının ortaya çıkardığı hukuki süreçlerde deneyim sahibi meslektaşlarımız sayesinde ihtiyaç duyulan bütün hukuki yardımı sunabiliyoruz.  Müvekkillerimizin haklarını en iyi nasıl savunabileceğimizi ve vermemiz gereken hukuki hizmeti tespit edebilmek için önce vekalet alır ve dosyayı mütalaa ederiz. Eğer trafik kazasının aktörleri arasında uzlaşı motivasyonu bulunuyorsa, arabulucu olarak hakemlik rolünü üstlenir ve mutabakat oluşturmaya çabalarız. Böylece taraflar dava aşamalarında vakit ve nakit kaybetmeden kısa yoldan anlaşabilir.  Mutabakat isteminin olmadığı durumlarda ise hızlıca tazminat davası açabiliriz. Duruşmalar dahil tüm süreçlerde müvekkillerimize eşlik ederiz. Mahkeme esnasında tanıkların duruşmada dinlenilmesi, bilir kişi raporlarının oluşturulması ve benzeri taleplerde bulunabiliriz. Trafik kazasındaki sorumluluğu nedeniyle, yaralama ve cinayet benzeri suçlamalarla yargılanan müvekkillerimizin müdafiliğini yapar, en etkili savunmanın hazırlanması için çalışırız. Şüpheli ve sanık statüsündeki müvekkillerimizin masum olmaları halinde masumiyetlerini kanıtlamak için delillerin toplanmasına yardımcı oluruz. 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Trafik kazası avukatı ücretleri ne kadar?

Trafik kazası avukatlık ücretleri bir hayli geniş bir tutar aralığında olabilir ve pazarlık yöntemiyle belirlenir. Bu ücretler için tek referans Türkiye Barolar Birliği’nin avukatlık asgari ücret tarifesidir. Bu asgari ücretler en alt sınırları ifade eder. Dava dosyasının niteliği ve alınacak hizmetlerin türü ücretlerde belirleyicidir.

Mersin’de en iyi trafik kazası avukatını nasıl bulabilirim?

Beyaz Hukuk Bürosu olarak bu alanda uzman avukat arkadaşlarımızla birlikte her zaman yardıma hazırız.

Trafik kazası avukatı ne yapar?

Trafik kazası avukatları, kazalardan doğan maddi, manevi hasarların ve hak kayıplarının, sorumlulardan tahsil edilebilmesi için tazminat davaları açar. Yargılanan sanıkların sorgulanma ve ifade aşamalarında yanında bulunur. Cezası kesinleşerek hüküm giyen müvekkillerini cezaevlerinde ziyaret eder. Vekaleten duruşmalara katılır. Davanın olmadığı hukuki meselelerde danışmanlık hizmeti verebilir, hakem olarak arabuluculuk yapar.

Trafik kazası davasında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Trafik kazalarına ilişkin davalar çoğunlukla tazminat başlığı altında görüldüğü için Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 2. Maddesinin birinci fıkrası uyarınca; maddi ve manevi tazminat davalarında görevli olan Asliye Hukuk Mahkemeleri, trafik davalarında da görevli kabul edilir. Ancak bir trafik sigortası şirketlerine dava açabilmek için görevli mahkemeler Asliye Ticaret Mahkemeleri olarak değişiklik gösterebilir. Yetkili mahkemeler ise aşağıdaki durumlara göre belirlenecektir:

  • Davalı şahısların ikamet adresindeki mahkemeler,
  • Trafik kazasının yaşandığı bölgenin mahkemeleri,
  • Davacı şahısların ikamet adresindeki mahkemeler,
  • Trafik sigorta şirketinin davalı olduğu durumlarda merkezlerinin bulunduğu bölgedeki mahkemeler. 
]]>
https://www.beyazhukukburosu.com/trafik-kazasi-avukati/feed/ 0
Mersin Temyiz Avukatı https://www.beyazhukukburosu.com/temyiz-avukati/ https://www.beyazhukukburosu.com/temyiz-avukati/#respond Mon, 02 Jan 2023 07:50:01 +0000 https://www.beyazhukukburosu.com/?p=3043 Mersin temyiz avukatı, birinci derece yargı unsurları tarafından verilmiş hükümlerin, bir üst derece mahkemeler tarafından denetlenmesi anlamına gelen temyiz olgusuyla ilgilenir. Mersin en iyi temyiz avukatı, Mersin avukat kadroları içinde temyiz süreçleriyle ilgilenen hukukçulardan çıkar.

Mersin Adliyesi içinde görülen ve sonrasında temyize götürülen davaları anlamak için Türkiye hukuk sisteminin üç kademeli yapısından bahsetmek gereklidir. Standart adliye mahkemeleri bu kademeli sistemde birinci derece mahkemeler olarak adlandırılır. İkinci derece mahkemeler ise Bölge Adliye Mahkemeleri’dir. Bir davanın birinci derece mahkeme kararını, Bölge Adliye Mahkemeleri’ne taşımak istinaf süreci olarak betimlenir. Üçüncü derece mahkemeler ise Yargıtay olarak adlandırılır. 

Yargıtay, yargı içtihatlarını düzenleyerek karara bağlayabilen bir adli unsurdur. Fakat Bölge Adliye Mahkemeleri yani istinaf süreçlerindeki gibi; bilirkişi raporları, deliller, tanık ifadeleri ve benzeri somut şartları incelemez. Bölge Adliye Mahkemeleri’nin kusurlu kararlarını ve ihmallerinden doğan hak kayıplarını tespit etmeye çalışır. Bu doğrultuda Mersin hukuk bürosu içinde çalışan temyiz avukatları, temyize taşınacak mahkeme hükümlerinin zaman aşımı yaşamaması adına bütün aşamaları takip eder ve Bölge Adliye Mahkemeleri kararlarını Yargıtay’a sunar. Temyize taşınmış bir dosya, Yargıtay tarafından hukuka uygun ve doğru kabul edilebilir ya da doğrudan yanlış bulunup iptal edilebilir.  Bir diğer seçenekte ise hükmün değiştirilerek düzeltilip onaylanmasıdır. 

Mersin’de Temyiz Avukatı Hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Beyaz hukuk bürosu olarak temyiz süreçlerinde oldukça tecrübeli meslektaşlarımız sayesinde müvekkillerimizin bütün hukuki ihtiyaçlarını karşılayabilmekteyiz. Onların aleyhinde hükmedilmiş yanlış kararları ya da yargılama ihmallerinden doğan zararları düzeltebilmek için çalışırız. İstinaftan sonuç alınamayan dosyaları zaman kaybetmeden Yargıtay’a taşıyabilmekteyiz. Bunun için ilk iş olarak müvekkillerimizden vekalet alır ve dosyanın detaylarını inceleriz. Emsal kararları araştırırız ve temyiz gerekçesini usule uygun, geçerli olacak şekilde belgeleriz. Bu süreçte hazırladığımız dilekçeleri gerekli yerlere ulaştırır ve istinaf mahkemelerinde alınan kararların hukuka uygunluğunu Yargıtay vasıtasıyla denetime tabi kılarız. 

Mersin Temyiz Avukatı ile Temyiz Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hukuk sistemimizde temyiz süreçlerinin kendiliğinden başlaması mümkün değildir. Bölge Adliye Mahkemeleri’nin verdiği bir kararı temyize taşıyabilmek adına kararın alındığı mahkemelere, usule göre hazırlanmış bir temyiz dilekçesi ile başvuru yapılmalıdır. Bahsi geçen dilekçede temyize götürülen hükmün nedenleri ve temyiz hakkı doğuran gerekçeleri açık ve net biçimde belirtmek önemlidir. İstisnai olarak temyize götürülen kararda, hüküm giymiş bir müvekkil söz konusuysa cezaevi müdürlüklerine de temyiz dilekçesi ibraz edilerek başvuru yapılabilir.

Temyiz Davaları Ne Kadar Sürer?

Bir istinaf sonucunu temyize taşımanın ilk kademesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı incelemesine girmesiyle ilerler. Temyize taşınmış dosyanın sonraki gönderileceği adli unsur Yargıtay Ceza Dairesi kurumudur. Dosyanın niteliğine göre değişiklik gösterse de temyiz süreçlerinin ortalama olarak birkaç yıllık bir zaman aldığı söylenebilir.

Mersin Temyiz Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Beyaz Hukuk Bürosu olarak istinafa taşınan dosyalarda aleyhlerinde verilen hükümler nedeniyle hak kaybı yaşayan ya da ihmale uğradığını düşünen müvekkillerimizin dosyalarını ivedilikler Yargıtay mahkemelerine taşıyabiliyoruz. Bu bağlamda ilgili içtihatları titiz biçimde inceliyor, kanun hükmünde kararnameleri ve emsal kararları yakından takip ediyoruz. Bir müvekkilimiz bize başvurduğunda işe vekalet alarak başlıyoruz. Arkasından ortaya çıkan temyiz hakkı uyarınca kurallara uygun biçimde gerekli dilekçe ve evrakları hazırlıyoruz. Hazır olan dosyayı Yargıtay’a tebliğ ederek, temyiz başvurusunu gerçekleştiriyoruz. Dilekçede temyiz gerekçelerinin ve kararda yaşanan yanlışlıkları, ihmalleri usule uygun biçimde belirtiyoruz. Devamında ise temyiz edilen karar bozulana kadar bütün aşamaları takip ederiz. İnfaz kurumlarında hükümlü müvekkillerimizi ziyaret eder ve cezaevi şartlarının iyileştirilmesi için de emek harcarız. 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Temyiz avukatı ücretleri ne kadar?

Temyize götürülecek her dava dosyası farklı temyiz avukatı ücretleri gerektirebilir. Bu noktada tek referans Türkiye Barolar Birliği tarafından her yıl yayınlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesidir. Bu tarifenin altında kalmamak kaydıyla ücretler, müvekkiller ve avukatlar arasında pazarlık usulü belirlenebilir.

Mersin’de en iyi Temyiz avukatını nasıl bulabilirim?

Beyaz Hukuk Bürosu içinde temyiz süreçleri üzerine uzmanlaşmış, deneyim sahibi meslektaşlarımız vasıtasıyla hem istinaf hem de temyiz ihtiyaçlarınızda her zaman yardıma hazırım.

Temyiz avukatı ne yapar?

Temyiz avukatı, Bölge Adliye Mahkemeleri tarafından ilk derece mahkeme kararlarına dair verilen istinaf hükümlerini Yargıtay denetimine götürür. Temyiz başvurularını ve aşamalarını yürütür, gerekli dilekçeleri ve evrakları hazırlar. Müvekkillerinin hak ve çıkarlarını savunur, mağduriyetlerin giderilmesi için çalışır. 

Temyiz davasında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Bütün temyiz süreçleri ve dosyaları için yetkili ve görevli tek adli unsur Yargıtay’dır. Yargıtay’dan daha üst bir yargı kurumu yoktur ve bu nedenle Yargıtay dışında hiçbir kurum temyiz kararı veremez.

]]>
https://www.beyazhukukburosu.com/temyiz-avukati/feed/ 0
Mersin Sorgu Avukatı https://www.beyazhukukburosu.com/sorgu-avukati/ https://www.beyazhukukburosu.com/sorgu-avukati/#respond Mon, 02 Jan 2023 07:43:55 +0000 https://www.beyazhukukburosu.com/?p=3040 İfade ve sorgu işlemleri, 5271 sayılı Ceza Muhakemeleri Kanununun 148. Maddesine göre yürütülür. İlgili kanun maddesine aykırı olarak gerçekleştirilen her türlü sorgu işlemi, mahkeme nezdinde geçersizdir. Mersin Sorgu avukatı, sorgu işlemine tabi tutulan kişi ya da kişilerin haklarını bu kanun maddesi kapsamında korumakla yükümlüdür. 

Sorgu Avukatı Nedir ve Neler Yapar?

Mersin sorgu avukatı, sorgu işlemlerinde müvekkiline nezaret eder. Yasa gereği gözaltına alınan kişi ya da kişilerin sorgulama işlemi başlamadan önce avukat isteyip istemedikleri sorulur. Eğer kişinin avukat tutma imkanı yoksa baro tarafından kişi ya da kişilere ücretsiz avukat imkanı tanınır. 

Tüm bu haklar 5271 sayılı Ceza Muhakemeleri kanunundaki maddelerde açık bir biçimde ifade edilmiştir. 

Sorgulamada Avukat Bulunma Zorunluluğu 

Şüpheli ya da sanık olarak gözaltına alınan kişiler kolluk kuvvetleri tarafından sorgulanır. Sorgulama işlemi başlamadan önce sanığa avukat isteyip istemediği sorulur. Kişilerin talebi doğrultusunda avukat sorgulama işlemi sırasında sanığa nezaret eder. Eğer kişinin avukat tutacak parası yoksa baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilir. 

Eğer sanığın talebi kolluk kuvvetleri tarafından yerine getirilmezse ve sorgulama işlemi avukat olmadan gerçekleştirilirse, kişi mahkemede bu durumu bildirir ve yapılan sorgulama işlemi geçersiz sayılır.

CMK Madde 150’de sorgulama işlemlerinde şüpheli kişi ya da kişilerin avukat istemek hakları detaylı bir şekilde tarif edilmiştir. 

Avukatın Sorgu Sırasında Zorunlu Olduğu Haller

Ceza Muhakemeleri Kanununda bazı hallerde gözaltına alınan kişiler istemese bile avukat tutma zorunluluğu yer alır. Bu haller: 

  • 18 yaşından küçük olan sanıklar ve kendisini savunamayacak durumda olanların sorgusu mutlaka Mersin sorgu avukatı nezaretinde yapılmalıdır (CMK 150/2).
  • Eğer sanık ağır bir cezayla karşı karşıyaysa, sorgu sırasında avukat bulundurma zorunluluğu vardır. En alt sınırı 5 yıl olan ceza durumlarında kişi ya da kişilerin ifadesi avukat nezaretinde alınır (CMK 150/3).
  • Sanık hakkında tutuklama talebi varsa, kendisinin seçeceği bir avukat ya da baro tarafından görevlendirilecek bir avukat, sorgu sırasında kendisine nezaret etmek zorundadır (CMK 101/3).
  • Seri muhakeme usulü kapsamında sanıkların sorguları sırasında avukat bulundurma zorunluluğu vardır (CMK madde 250).

Sorgulamada Yasak Olan Yöntemler

Yasaların kendilerine verdiği yetkiyi kötüye kullanan bazı kamu görevlileri olabilir. Yani kolluk kuvvetleri yasalarda açıkça belirtildiği halde illegal yöntemlerle sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir. Hatta bu durum Mersin en iyi sorgu avukatı nezaretinde bile gerçekleşebilir. 

Bu gibi yöntemlerin yasada ceza olarak karşılığı vardır. Sorgulamada yasak olan yöntemler, aşağıda sıralanmıştır: 

  • CMK madde 148/1’e göre yasak olan yöntemler. 
  • CMK madde 148/3-4’e göre yasak olan yöntemler.
  • Sorgu sırasında sanığa kötü davranma,
  • Sorgulamada işkence yapma,
  • İlaç verme,
  • Sanığı bedensel ve ruhsal olarak yorma,
  • Yanlış bilgilerle sanığı aldatma,
  • Sanığa cebir ve tehditte bulunma,
  • İlaç kullanarak, sanığı itirafa zorlama, sanığın iradesini kırmaya çalışma,
  • Kanuna aykırı vaatlerde bulunarak sanığı kandırma. 

Sorgulama işlemlerinin detaylı bir şekilde açıklandığı yasa metnine, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.5271.pdf bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Mersin’de Sorgu Avukatı Hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Mersin avukat olarak, müvekkillerimize sorgulama işlemleri sırasında nezaret ediyoruz. Müvekkillerimizin haklarını en iyi şekilde koruyoruz. Sorgulama işlemlerini kayıt altına alarak, tutanak düzenliyor ve ilgili kişilerin imzalamasını sağlıyoruz.

Kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen sorgulama işlemleri yasal bir şekilde gerçekleşmezse, bu durumu kayıt altına alarak, mahkemede delil olarak sunuyoruz. 

Mersin Sorgu Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Mersin adliyesi ve diğer adliyelerde müvekkillerimizin davalarına bakıyoruz. Sorgulama işlemleri sırasında sanık statüsünde olan müvekkillerimize nezaret ediyoruz.

Nezaret ettiğimiz müvekkillerimiz hakkında toplanan delilleri inceliyoruz. Eğer deliller yasaya uygun olarak elde edilmemişse bu durumu tutanak halinde düzenliyor ve mahkeme dosyasına ilave ediyoruz. 

Yasaya aykırı sorgulama işlemi teşebbüsü olduğunda duruma müdahale ederek, müvekkillerimizin haklarını korumaya çalışıyoruz. 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sorgu avukatı ücretleri ne kadar?

Vekalet ücreti hakkında detaylı bilgi almak için bizleri arayabilirsiniz.

Mersin ’de en iyi sorgu avukatını nasıl bulabilirim?

Mersin ilinin en iyi avukatlarıyla çalışıyoruz. Tüm avukat personelimiz ilgili yasa metinlerine hakimdir ve alanlarında uzmandırlar.

Sorgu avukatı ne yapar?

Sorgulama işlemleri sırasında müvekkiline nezaret eder ve müvekkilinin hak kaybına uğramasına engel olur. Sorgu işlemini tutanak haline getirir. 

Hukuka Aykırı Sorgu Ne Demek?

CMK madde 148’de yer alan tanımlamalara uyan sorgulama işlemleridir.

]]>
https://www.beyazhukukburosu.com/sorgu-avukati/feed/ 0
Mersin Tüketici Avukatı https://www.beyazhukukburosu.com/tuketici-avukati/ https://www.beyazhukukburosu.com/tuketici-avukati/#respond Mon, 02 Jan 2023 07:40:01 +0000 https://www.beyazhukukburosu.com/?p=3037 Mersin tüketici avukatı kişilerin satın almış olduğu her türlü mal ile ilgili yaşanan problemlerde tüketici davalarına bakan avukattır. 

Üretici firmaların ve satışı gerçekleştiren mağazaların tüketiciye karşı bazı sorumlulukları mevcuttur. Bunlar, tüketiciye sunulan hizmetin gerçeğe uygun olması ve tüketicinin satın almış olduğu ürün ile ilgili aldatılmaya maruz kalmaması gibi örneklendirilebilir.

Aldatmanın yanı sıra tüketiciye sunulan bir yiyeceğin son kullanma tarihinin geçmemiş ya da bozulmamış olması da gerekmektedir. Tüketiciye ihmal sonucu veya bilinçli olarak bozuk ürün satılması tüketicinin sağlığını tehdit edeceğinden dava istemine sebebiyet verebilir.

Mersin tüketici avukatı bu bağlamda tüketici davaları avukatlığı yapmaktadır. 

Tüketici davalarının konusu kimi zaman maddi külfeti ağır olan ürünler de olabilmektedir. Teknolojik aletlerin bozuk çıkması, internet üzerinden yapılan alışverişlerde hatalı veya aldatmaca ürün gönderimi, marketten alınan ürünün son kullanma tarihinin geçmiş olması vb. durumlar da tüketici davalarına szemin hazırlayabilmektedir.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında kanun, tüketici hakları davalarının mevzuatını oluşturmaktadır.

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenlemektir.

Mersin Tüketici Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Mersin tüketici avukatı tüketicinin satın almış olduğu her türlü mal veya ürün ile ilgili yaşadığı hak ihlallerine ilişkin davalara bakmaktadır.

Mersin tüketici avukatının bakmakta olduğu dava konularını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Ayıplı mal davaları
  • Ayıplı hizmet davaları
  • Tüketici kredisi davaları
  • Tüketici sözleşmesi davaları

Ayıplı Mal/Ayıplı Hizmet Davaları

Ayıplı mal ve ayıplı hizmet kavramlarının tanımı 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanununda belirtilmiştir. Bu kanuna göre ayıplı mal, tüketiciye sunulan mal veya ürünün özelliği bakımından taşıması gereken özellikleri taşımaması veya ürünün tüketiciye vaat edilen özelliklerde olmaması durumudur.

Örnek vermek gerekirse, tüketiciye gerçek deri olarak yüksek fiyata satılan bir ürünün deri olmaması ve bu üründen tüketiciyi kandırarak haksız gelir sağlamak ayıplı mal kapsamına girmektedir. 

MADDE 8- (1) Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.

Ayıplı hizmet ise tüketiciye sunulan hizmetin söz verilen sürede gerçekleşmemesi veya sözleşme maddelerine uyulmamasıdır. 

MADDE 13- (1) Ayıplı hizmet, sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması veya taraflarca kararlaştırılmış olan ve objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan hizmettir

MADDE 6- (1) Vitrinde, rafta, elektronik ortamda veya açıkça görülebilir herhangi bir yerde teşhir edilen malın, satılık olmadığı belirtilen bir ibareye yer verilmedikçe satışından kaçınılamaz.

Bu iki durumun varlığı, tüketici hakları kanununda belirlenen maddelere karşı geldiğinden tüketicinin dava başvurusu yapabilmesine olanak sağlar.

Tüketici Kredisi Davası

Tüketici, ihtiyaç halinde belirli bir banka ile anlaşarak tüketici kredisi alabilme hakkına sahiptir. Tüketici kredisi alınırken banka ile müşterisi arasında sözleşme imzalanır. İlerleyen aşamalarda sözleşmeye uyulmaması, sözleşmede müşterinin haberi olmadan değişikliğe gidilmesi, sözleşmenin feshedilmesi vb durumlar tüketici kredisi davalarına Zemin hazırlamaktadır.

MADDE 26- (1) Belirli süreli kredi sözleşmesinin şartları, tüketici aleyhine değiştirilemez. (2) Belirsiz süreli kredi sözleşmelerinde faiz oranının artırılması durumunda, bu değişikliğin yürürlüğe girmesinden otuz gün önce, tüketiciye kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla yazılı olarak bildirilmesi zorunludur.

Tüketici Sözleşmesi Davası

Firma bir ürünün alım-satımı sırasında tüketici ile imzaladığı sözleşme maddelerine uymakla yükümlüdür. Bu sözleşme maddelerinde tüketicinin onayı olmadan madde eklenemez ve var olan sözleşme üzerinde yine tüketicinin bilgisi dışında değişiklik yapılamaz. 

MADDE 9- (1) Satıcı, malı satış sözleşmesine uygun olarak tüketiciye teslim etmekle

yükümlüdür.

Firmanın tüketiciden onay almadan sözleşme maddesi eklemesi veya standart bir sözleşme imzalanması olası bir dava durumunda haksız şart olarak nitelendirilir.

Herhangi bir sözleşmede bahsi geçen sözleşme maddeleri muallak ise maddeler tüketicinin lehine yorumlanacaktır. Bu sebeple sözleşme maddeleri yalın ve açık bir dile sahip olmalıdır.

Tüketici hukuku ile ilgili kanun metinini, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6502.pdf bağlantısından inceleyebilirsiniz.

Mersin’de Tüketici Avukatı Hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Mersin hukuk bürosu olarak her türlütüketici hakları davası ile ilgili danışanlarımıza ihtiyaç duyduğu en hızlı ve özenli hizmeti vermekteyiz.

Öncelikle dava başvurusu yapılmadan önce danışanımız ile ön görüşme sağlarız. Bu ön görüşme sırasında hem danışanımızdan gerekli bilgileri edinir hem de süreçle ilgili onun bilgilendirilmesini sağlarız.

Daha sonra talep ederse firma ile danışanımız arasında arabuluculuk hizmeti veriririz.

Danışanımız ile birlikte dava dilekçesini hazırlar ve tüketici hakları mahkemesine dva isteminde bulunuruz.

Mahkemede işimize yarayacak her türlü fatura, dekont, sözleşme vb. belgeleri temin eder ve detaylı olarak inceleriz.

Dava sürecini sonuçlanana dek takip eder ve müvekkilimizin haklarını gözetiriz.

Mersin Tüketici Avukatı ile Tüketici Davası Nasıl Açılır?

Mersin tüketici avukatı danışanın talep ve şikayetlerini dinledikten sonra doğru dava türünü belirleyerek danışanı ile birlikte hazırlamış olduğu dava dilekçesi ile tüketici hakları mahkemesine başvuruda bulunur.

Tüketici Davaları Ne Kadar Sürer?

Tüketici davaları genel olarak 6 ila 12 ay arasında sonuçlanmaktadır.

Mersin Tüketici Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Mersin en iyi tüketici avukatı olarak verdiğimiz hizmetler şu şekildedir:

  • Tüketici hakları ile ilgili danışanımızı bilgilendiririz,
  • Süreci ön görerek danışanımızı nasıl bir hukuki sürecin beklediği ile ilgili bilgi sağlarız,
  • Dava dilekçesi hazırlar ve tüketici hakları mahkemesine başvuruda bulunuruz,
  • Mahkeme sürecinde gerekli olacak her türlü fatura, dekont, sözleşme gibi belgeleri temin eder, üzerinde çalışır ve mahkemeye sunulmak üzere hazarda bekletiriz,
  • Tüketici heyetine başvuruda bulunuruz,
  • Dava sürecini takip eder ve müvekkilimizin savunmasını gerçekleştiririz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Tüketici avukatı ücretleri ne kadar?

Ücret bilgisi için bizimle iletişime geçiniz.

Mersin’de en iyi Tüketici avukatını nasıl bulabilirim?

Mersin ve çevre illerde pek çok tüketici davasında bulunmuş olan tecrübeli avukat meslektaşlarımız ile birlikte sizlere de hizmet vermeye hazırız.

Tüketici avukatı ne yapar?

Tüketici avukatı danışanının yaşamış olduğu problem ile ilgili tüketici hakları mahkemesine başvuru gerçekleştirir ve süreci takip eder.

Tüketici davasında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Tüketici davalarında yetkili mahkeme Tüketici Hakları Mahkemesidir.

]]>
https://www.beyazhukukburosu.com/tuketici-avukati/feed/ 0
Mersin Ticaret Avukatı https://www.beyazhukukburosu.com/ticaret-avukati/ https://www.beyazhukukburosu.com/ticaret-avukati/#respond Mon, 02 Jan 2023 07:26:09 +0000 https://www.beyazhukukburosu.com/?p=3034 Mersin ticaret avukatı kişilerin ticari hayat içerisinde yaşadığı anlaşmazlıklar sonucu oluşan davalara bakan avukattır. Mersin ticaret avukatı ticaret dünyasında kişiler arası ilişkileri düzenleyen Türk Ticaret Kanunu mevzuatı konusunda uzmanlaşmış kişidir.

MADDE 3- (1) Bu Kanunda düzenlenen hususlarla bir ticari işletmeyi ilgilendiren bütün işlem ve fiiller ticari işlerdendir.

Türk Ticaret Kanunu; şirketler arası ilişkileri, müşteri ile firma arasındaki ilişkileri, gerçek ve tüzel kişilerin ticari hayatta birbirlerine karşı hak ve sorumluluklarını belirlemiştir. Bu kanuna göre kişilerin ticari ilişkiler kurarken birbirlerine karşı yükümlülükleri mevcuttur. Bu yükümlülükler konusunda anlaşmazlık yaşanması durumunda konu hukuki mercilere intikal eder.

MADDE 1- (1) Türk Ticaret Kanunu, 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu Kanundaki hükümlerle, bir ticari işletmeyi ilgilendiren işlem ve fiillere ilişkin diğer kanunlarda yazılı özel hükümler, ticari hükümlerdir. (2) Mahkeme, hakkında ticari bir hüküm bulunmayan ticari işlerde, ticari örf ve âdete, bu da yoksa genel hükümlere göre karar verir.

Mersin ticaret avukatı bahsi geçen anlaşmazlıkları mahkemeye taşıyarak kişiler arasında veya gerçek kişiler ile tüzel kişiler arasında yaşanan bu anlaşmazlık durumlarında hukuki çözümler bulmak adına müvekkilini temsil etmektedir.

Türk Ticaret Kanunu madde 5’de belirtilen hükme göre ticaret davaları Asliye Ticaret Mahkemelerinde görülmektedir.

MADDE 5- (1) Aksine hüküm bulunmadıkça, dava olunan şeyin değerine veya tutarına bakılmaksızın asliye ticaret mahkemesi tüm ticari davalar ile ticari nitelikteki çekişmesiz yargı işlerine bakmakla görevlidir.

Ticaret Avukatı Nedir Ve Hangi Davalara Bakar?

Mersin ticaret avukatı aralarında ticari ilişkiler bulunan gerçek ve tüzel kişiler arasında ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların mahkemeye intikal etmesini ve çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla mesleğini icra eden avukattır.

Mersin ticaret avukatının bakmakta olduğu davaları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Nispi Ticari Davalar
  • Mutlak Ticari Davalar
  • Üçüncü Grup Ticari Davalar

Nispi Ticari Davalar

Nispi ticari davalar dediğimiz dava konuları dava taraflarından her ikisinin de ticaret ile uğraştığı ve dava konusunun her iki tarafın ticari hayatını da etkilediği davalardır. Örneğin dava taraflarının iki şirket olduğu davalar nispi ticari dava kapsamına girmektedir.

Mutlak Ticari Davalar

Mutlak ticari davalarda taraflardan her ikisinin de ticaretle uğraşıyor olması gerekmez. Dava konusu; kambiyo senetleri, sigorta şirketleri, limited şirketler ve anonim şirketler gibi taraflarla olan anlaşmazlıklar hususunda olabilir.

Örneğin bir kişi sigorta şirketi ile bir sözleşme imzalamış prim ödemiş ve sigorta kapsamında olduğunu iddia ettiği problem başına geldiğinde sigortadan ödemesini alamamış ise dava yoluna gidebilir. Burada müşteri ile sigorta şirketi arasınd bir dava görülür fakat müşterinin işi konunun dışındadır. Yani bu tek tarafın ticari işletmesini veya şirketini etkiler. Bu sebeple nispi değil mutlak ticari dava kapsamındadır.

Üçüncü Grup Ticari Davalar

Üçüncü grup ticari davalar yalnız bir tarafın ticari işletmesinin etkileneceği davalardır. Bu davalar havale ve telif hakları gibi konuları kapsamaktadır. 

Ticari davalar ile ilgili kanunlar Türk Ticaret Kanunu 4. Maddede detaylı olarak anlatılmıştır.

Ticari davaların dayanağı olan Türk Ticaret Kanunu hakkında, 

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6102.pdf daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Mersin’de ticaret avukatı hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl vermektedir?

Türk Ticaret Kanununda belirtilen hükme göre, alacak ve tazminat ile ilgili ticari  dava açılmadan önce taraflar arabuluculuk hizmeti alarak uzlaşma yoluna gitmelidir. Bu sebeple Mersin avukat dava öncesinde taraflara arabuluculuk hizmeti vermektedir.

MADDE 5/A- (1) Bu Kanunun 4 üncü maddesinde ve diğer kanunlarda belirtilen ticari davalardan, konusu bir miktar paranın ödenmesi olan alacak ve tazminat talepleri hakkında dava açılmadan önce arabulucuya başvurulmuş olması dava şartıdır. (2) Arabulucu, yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren altı hafta içinde sonuçlandırır. Bu süre zorunlu hâllerde arabulucu tarafından en fazla iki hafta uzatılabilir.

Uzlaşma yolunun yeterli gelmediği ve tarafların anlaşamadığı noktada dava dilekçesi hazırlanarak Asliye Ticaret Mahkemesine dava istemi ile başvuruda bulunulur.

Süreç boyunca dnışanın ihtiyacı olan her türlü konu ile ilgili bilgilendirilmesi sağlanır.

Davada delil olarak sunulabilecek her türlü belge toparlanarak mahkemeye sunulmak üzere düzenlenir.

Dava sürecinin baştan sona takibi gerçekleştirilir.

Birinci derece mahkemesinden beklenen sonuç alınamadığı taktirde dava dosyası bir üst mahkemeye taşınarak temyiz talebinde bulunulur. Temyiz ile de beklenen sonuç elde edilememişse İstinaf süreci için başvuru gerçekleştirilerek kararın incelenmesi talebinde bulunulur.

Mersin Ticaret Avukatı İle Ticaret Davası Nasıl Açılır?

Kanuna göre dava konusunun alacak ve tazminat olduğu durumlarda dava açılmadan önce arabuluculuk hizmeti alınmalıdır. Mersin ticaret avukatı bu arabuluculuk hizmetini danışanlarına sağlamaktadır.

Daha sonra dava dilekçesi hazırlanarak Asliye Ticaret Mahkemesine dava istemiyle başvuruda bulunulur ve yasal süreç başlatılmış olur.

Ticaret Davaları Ne Kadar Sürer?

Ticaret davaları ortalama 1 yıl sürmektedir. Bu süre davanın niteliğine göre değişkenlik gösterebilir.

Mersin Ticaret Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Mersin en iyi ticaret avukatı olarak verdiğimiz hizmetleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Ticaret hukuku danışmanlık hizmeti
  • Taraflar arasında arabuluculuk hizmeti
  • Dava dilekçesi hazırlanması ve başvuru işlemleri
  • Kooperatif prosedürleri
  • Risk sermayesi uyuşmazlıklar için danışmanlık hizmeti
  • Alacak davaları
  • Uluslararası tahkim yolu
  • İstinaf ve temyiz başvurusu ve dava takibi
  • Şirketlerin birleşmesiyle ilgili işlemler
  • Ticari şirketlerin alım-satım süreçlerinin takibi
  • Hisse devir işlemleri hizmeti
  • Uluslararası ticari sözleşmelerden doğan uyuşmazlıklar ile ilgili davalar
  • Türk parasının değerini koruma kanununa muhalefet davası
  • Tapu ve ticari şirket süreçleri
  • İthalatta haksız rekabetin önlenmesi davası
  • Ortaklık sözleşmesi hazırlama hizmeti
  • Sermaye piyasalarından kaynaklanan uyuşmazlıklar ile ilgili davalar
  • Kira prosedürleri
  • Sigorta sözleşmeleri ile ilgili işlemler ve davalar
  • Kredi sözleşmelerinin hazırlanması işlemleri
  • İpotek işlemleri ve davaları
  • Dava başvurusu ve süreç takibi

SIKÇA SORULAN SORULAR

Ticaret avukatı ücretleri ne kadar?

Ücret bilgisi için bizimle iletişime geçiniz.

Mersin’de en iyi ticaret avukatını nasıl bulabilirim?

Mersin hukuk bürosu olarak ticari davalarınızda sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için en güncel mevzuatı takip ediyor ve dava konularınız üzerinde titiz bir şekilde duruyoruz. Ticaret davaları ile ilgili bizlerle iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ticaret avukatı ne yapar?

Ticaret avukatları Türk Ticaret Kanunu mevzuatı ışığında danışanlarının haklarını gözetir ve ticaret davalarında savunmalarını gerçekleştirir.

Ticaret davalarında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Ticaret davalarında görevli mahkeme Asliye Ticaret Mahkemesidir.

]]>
https://www.beyazhukukburosu.com/ticaret-avukati/feed/ 0
Mersin Tazminat Avukatı https://www.beyazhukukburosu.com/tazminat-avukati/ https://www.beyazhukukburosu.com/tazminat-avukati/#respond Mon, 02 Jan 2023 06:30:20 +0000 https://www.beyazhukukburosu.com/?p=3031 Tazminat davaları kişilerin haksız bir eylem sonucu zarar uğraması sonucu zararının tazmin edilebilmesi amacıyla açılan davalardır. Mersin tazminat avukatı ise tazminat davalarında kişilerin savunmasını ya da müsafiliğini üstlenen avukatlardır.

Tazminat davaları eşler arasında, işçi ile işveren arasında, trafik kazası yapan taraflar arasında, hasta ile doktor arasında ya da aralarında herhangi bir ilişki bulunmayan fakat taraflardan birinin bir sebeple diğer tarafa maddi manevi veya fiziksel mağduriyet yaşatması dolayısıyla oluşabilir. Yani tazminat davaları farklı hukuk alanları ile ilişkilidir. Bu sebeple Mersin tazminat avukatı diğer hukuk alanlarının mevzuat bilgisine de hakimdir.

Tazminat Avukatı Nedir Ve Hangi Davalara Bakar?

Mersin tazminat avukatı tazminat davalarında ve tazminat davaları ile ilişkili hukuk alanlarında tecrübesi ve yetkinliği bulunan, mesleğini davayı müvekkilinin lehine sonuçlandıracak şekilde icra eden avukattır.

Mersin tazminat avukatının bakmakta olduğu tazminat davası konularını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Maddi tazminat davası konuları,
  • Manevi tazminat davası konuları,
  • İş kazası sebebiyle ortaya çıkan tazminat davası, 
  • Kıdem tazminatı sebebiyle ortaya çıkan tazminat davası,
  • İşçinin haksız gerekçe ile iş aktine son verilmesi gerekçesi ile ortaya çıkan tazminat davası,
  • Özel hayatın gizliliğini ihlal suçu gerekçesiyle ortaya çıkan tazminat davası,
  • Telif hakları nedeniyle ortaya çıkan tazminat davası,
  • Öldürülen kişinin yakınları tarafından destekten yoksun kalma sebebiyle açılan tazminat davası
  • Hastanın doktor veya sağlık çalışanının ihmali sebebiyle ölmesi veya sakat kalması durumunda ortaya çıkan tazminat davası,
  • Boşanma/aldatma sebebiyle ortaya çıkan tazminat davası,
  • Trafik kazası sonucu taraflardan birinin mağdur olması sebebiyle olarak ortaya çıkan tazminat davası,
  • Meslek hastalığı sebebiyle ortaya çıkan tazminat davası, 
  • Haksız tutuklama ya da kişiye büyük zarar verebilecek iftira sebebiyle ortaya çıkan tazminat davası.

Maddi Tazminat Davası

Kişinin madden zarara uğradığı tazminat davalarıdır. Madden ibaresi burada araba, ev, iş yeri gibi maddi unsurlar olabileceği gibi kişinin vücut bütünlüğüne zarar gelmesi, sakat kalması, ölümü de olabilmektedir.

MADDE 49- Kusurlu ve hukuka aykırı bir fiille başkasına zarar veren, bu zararı gidermekle yükümlüdür

Zarara uğrayan taraf zararını ve karşı tarafın hatasını ispat etmekle yükümlüdür.

MADDE 50- Zarar gören zararını ve zarar verenin kusurunu ispat yükü altındadır. Uğranılan zararın miktarı tam olarak ispat edilemiyorsa hâkim, olayların olağan akışını ve zarar görenin aldığı önlemleri göz önünde tutarak, zararın miktarını hakkaniyete uygun olarak belirler.

MADDE 53- Ölüm hâlinde uğranılan zararlar özellikle şunlardır:

1. Cenaze giderleri.

2. Ölüm hemen gerçekleşmemişse tedavi giderleri ile çalışma gücünün azalmasından ya da yitirilmesinden doğan kayıplar.

3. Ölenin desteğinden yoksun kalan kişilerin bu sebeple uğradıkları kayıplar.

Manevi Tazminat Davası

Haksız eylem sonucunda kişinin psikolojik, ruhsal, manevi anlamda zarara uğraması sonucu açılan tazminat davası türüdür. Burada maddi tazminat davasında olduğu gibi madden bir ispat gerekmez. Haksız eylemi gerçekleştiren kişinin suçu ispat edilmelidir. 

Bu suç taciz, tecavüz, iftira, alıkoyma, psikolojik şiddet, aldatma vb. suçları içerebilmektedir.

MADDE 56- Hâkim, bir kimsenin bedensel bütünlüğünün zedelenmesi durumunda, olayın özelliklerini göz önünde tutarak, zarar görene uygun bir miktar paranın manevi tazminat olarak ödenmesine karar verebilir. Ağır bedensel zarar veya ölüm hâlinde, zarar görenin veya ölenin yakınlarına da manevi tazminat olarak uygun bir miktar paranın ödenmesine karar verilebilir.

MADDE 57- Gerçek olmayan haberlerin yayılması veya bu tür ilanların yapılması ya da dürüstlük kurallarına aykırı diğer davranışlarda bulunulması yüzünden müşterileri azalan veya onları kaybetme tehlikesiyle karşılaşan kişi, bu davranışlara son verilmesini ve kusurun varlığı hâlinde zararının giderilmesini isteyebilir.

MADDE 58- Kişilik hakkının zedelenmesinden zarar gören, uğradığı manevi zarara karşılık manevi tazminat adı altında bir miktar para ödenmesini isteyebilir.

Tazminat davalarının dayanağı olan Türk borçlar kanunu hakkında, 

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6098.pdf  daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Mersin’de Tazminat Avukatı Hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Mersin tazminat avukatı olarak danışanımız ile ön görüşme sağlayarak davaya konu olan öyküsünü detaylıca dinler ve doğru davayı belirleriz.

Danışanımızın mağduriyetini ya da masumiyetini kanıtlayacak belge ve delilleri temin eder ve mahkemee sunulmak üzere hazırda bulundururuz.

Konu küçük yaşta çocuklar ile ilgili ise pedagog’dan yardım talebinde bulunuruz.

Müvekkilimizin mağduriyetini en kısa sürede giderebilmek adına davayı bütün titizliği ile ele alarak süreci takip ederiz.

Tazminat Avukatı İle Tazminat Davası Nasıl Açılır?

Mersin tazminat avukatı müvekkilini dinledikten sonra doğru hukuki yolu belirler ve danışan ile birlikte hazırlanan dava dilekçesi ile birlikte mahkemeye dava istemiyle başvuruda bulunulur.

Tazminat Davaları Ne Kadar Sürer?

Tazminat davaları ispat gerektiren davalardır. Bu sebeple suçun apaçık olması veya muamma olması, delillendirilebilmesi, itiraz süreçleri gibi pek çok faktör dava süresini etkilemektedir.

Mersin Tazminat Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Mersin en iyi tazminat avukatı olarak verdiğimiz hizmetleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Danışan ile ön görüşme sağlanması hizmeti
  • Tazminat davaları ile ilgili danışmanlık hizmeti
  • Taraflar arasında arabuluculuk hizmeti
  • Dava dilekçesi hazırlanması ve başvuru işlemleri hizmeti
  • Mahkemeye sunulacak delil niteliği taşıyan her türlü belge ve raporun temin edilmesi hizmeti
  • Sakatlık raporu, kusur raporu, hasar raporu, darp raporu gibi belgelerin alınması hizmeti
  • Dava takibi hizmeti

SIKÇA SORULAN SORULAR 

Tazminat avukatı ücretleri ne kadar?

Ücret bilgisi için bizimle iletişime geçiniz.

Mersin’de en iyi tazminat avukatını nasıl bulabilirim?

Mersin ve çevre illerde kişilerin mağduriyetlerinin tazmin edilebilmesi için mesleğimizi titizlik ile icra etmekteyiz. Tazminat davası gerektiren dava konularınız ile ilgili bilgi alabilir ve danışmanlık hizmeti talep edebilirsiniz.

Tazminat avukatı ne yapar?

Tazminat avukatı kişilerin mağduriyet yaşadığı konularda hukuki yollardan haklarını alabilmesini sağlamak adına tazminat davaları başvurusunda bulunur ve süreci müvekkili adına takip eder.

Tazminat davalarında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Tazminat davalarında görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemeleridir.

]]>
https://www.beyazhukukburosu.com/tazminat-avukati/feed/ 0