Mersin trafik kazası avukatı

Mersin Trafik Kazası Avukatı

Mersin Adliyesi içinde trafikte yaşanan kazalardan doğan dava süreçleriyle ilgilenen Mersin avukat kadrolarına, Mersin trafik kazası avukatı denir. Trafik avukatı ya da kaza avukatı gibi daha kısa isimlerle de anılabilen Mersin en iyi trafik kazası avukatı; Müşteki, mağdur veya şüpheli, sanık gibi sıfatlarla kendisine başvuran gerçek ve tüzel kişiliklerin haklarını savunur, onlara hukuki danışmanlık ve arabuluculuk hizmeti sunar.  

Mersin Trafik Kazası Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Trafik mevzuatlarını ve trafikte meydana gelebilecek kazaların hukuki boyutunu kendine uzmanlık alanı seçmiş tecrübeli hukukçulara trafik kazası avukatı denir.  Trafikte yaşanan hak kayıpları, maddi ve manevi zararlar ortaya çıktıkları andan itibaren dava açma hakkı doğurabilir. Bu başlıklarda yaşanan uzlaşmazlıklara dair hukuki destek sunan trafik kazası avukatları; aşağıda sıralanmış üç ana durumda müvekkillerine yardımcı olur;

  • Maddi hasar yaratan trafik kazaları,
  • İnsanların yaralandığı trafik kazaları,
  • Hayat kaybının yaşandığı trafik kazaları.

Bir trafik avukatının ilgilendiği davalar çoğunlukla bu üç kategoriden birisine girebilen maddi tazminat davaları ve manevi tazminat davaları olarak kategorize edilebilir.

Mersin’de Trafik Kazası Avukatı Hizmetini Beyaz Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Beyaz hukuk bürosu olarak trafikle ilgili yönetmelikleri, kanunları ve mevzuatları yakından takip ediyoruz. Yaşanan ya da beklenen değişimleri, ilgili müvekkillerimize vakit kaybetmeden aktarıyoruz. Trafik kazalarında yaşadıkları uzlaşmazlıklarla bize başvuran müvekkillerimizden vekalet alarak onlar adına dava süreçlerini yönetebiliriz. Fakat bazı müvekkillerimizin ihtiyaçları vekalet verme işlemlerine gerek kalmadan hukuki danışmanlık ve arabuluculuk hizmetlerimizle de karşılanabilmektedir. Ancak trafikte yaşanan kazalardan kaynaklanan maddi veya manevi hasarlar adına tazminat davası açabilmek için vekalet şartı bulunur. Bu koşulda tazminat davası açabilir, trafikte mağdur konumuna düşen müvekkillerimizin mağduriyetlerinin ve hak kayıplarının giderilmesi için çaba harcarız. Duruşmalara bizzat katılım gösterir; hasara neden olan ya da hasarı karşılaması gereken; sigorta şirketlerine, kurumlara ya da yerel yönetimlere dava açabiliriz.  

Trafik Kazası Avukatı ile Trafik Kaza Davası Nasıl Açılır?

Trafik kazası davalarında maddi veya manevi hasara neden olan ya da ortaya çıkan zararları karşılaması yükümlülüğü olan birden çok aktöre tazminat davası açmak mümkündür. Bunlar arasında aracın sürücüsü ve aracın sahibi ilk sırada yer alır. Eğer araç bir kişi ya da firma tarafından işletiliyorsa ona da dava açılabilir. Ayrıca sigorta şirketleri ya da kazada hatası bulunan yerel yönetimler de dava açılabilecek diğer tüzel kişiliklerdir. Bir trafik avukatına vekalet vererek kısa sürede bunlardan herhangi birisine dava açmak mümkündür.

Trafik Kazası Davaları Ne Kadar Sürer?

Bir trafik kazası davasının ortalama olarak bir buçuk sene ile üç sene arasında karara bağlandığı söylenebilir. Anca unutulmamalıdır ki: Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvuru yapılıp yapılmayacağı, kazaya karışan araçların ve kişilerin sayısı, istenilecek tazminatın türü ve miktarına ek olarak kazada yaralama ya da öldürme gibi farklı suç unsurlarının bulunup bulunmadığı gibi değişkenler doğrudan sürenin uzamasına neden olabilir.

Mersin Trafik Kazası Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Beyaz hukuk bürosu içinde trafik kazalarının ortaya çıkardığı hukuki süreçlerde deneyim sahibi meslektaşlarımız sayesinde ihtiyaç duyulan bütün hukuki yardımı sunabiliyoruz.  Müvekkillerimizin haklarını en iyi nasıl savunabileceğimizi ve vermemiz gereken hukuki hizmeti tespit edebilmek için önce vekalet alır ve dosyayı mütalaa ederiz. Eğer trafik kazasının aktörleri arasında uzlaşı motivasyonu bulunuyorsa, arabulucu olarak hakemlik rolünü üstlenir ve mutabakat oluşturmaya çabalarız. Böylece taraflar dava aşamalarında vakit ve nakit kaybetmeden kısa yoldan anlaşabilir.  Mutabakat isteminin olmadığı durumlarda ise hızlıca tazminat davası açabiliriz. Duruşmalar dahil tüm süreçlerde müvekkillerimize eşlik ederiz. Mahkeme esnasında tanıkların duruşmada dinlenilmesi, bilir kişi raporlarının oluşturulması ve benzeri taleplerde bulunabiliriz. Trafik kazasındaki sorumluluğu nedeniyle, yaralama ve cinayet benzeri suçlamalarla yargılanan müvekkillerimizin müdafiliğini yapar, en etkili savunmanın hazırlanması için çalışırız. Şüpheli ve sanık statüsündeki müvekkillerimizin masum olmaları halinde masumiyetlerini kanıtlamak için delillerin toplanmasına yardımcı oluruz. 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Trafik kazası avukatı ücretleri ne kadar?

Trafik kazası avukatlık ücretleri bir hayli geniş bir tutar aralığında olabilir ve pazarlık yöntemiyle belirlenir. Bu ücretler için tek referans Türkiye Barolar Birliği’nin avukatlık asgari ücret tarifesidir. Bu asgari ücretler en alt sınırları ifade eder. Dava dosyasının niteliği ve alınacak hizmetlerin türü ücretlerde belirleyicidir.

Mersin’de en iyi trafik kazası avukatını nasıl bulabilirim?

Beyaz Hukuk Bürosu olarak bu alanda uzman avukat arkadaşlarımızla birlikte her zaman yardıma hazırız.

Trafik kazası avukatı ne yapar?

Trafik kazası avukatları, kazalardan doğan maddi, manevi hasarların ve hak kayıplarının, sorumlulardan tahsil edilebilmesi için tazminat davaları açar. Yargılanan sanıkların sorgulanma ve ifade aşamalarında yanında bulunur. Cezası kesinleşerek hüküm giyen müvekkillerini cezaevlerinde ziyaret eder. Vekaleten duruşmalara katılır. Davanın olmadığı hukuki meselelerde danışmanlık hizmeti verebilir, hakem olarak arabuluculuk yapar.

Trafik kazası davasında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Trafik kazalarına ilişkin davalar çoğunlukla tazminat başlığı altında görüldüğü için Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 2. Maddesinin birinci fıkrası uyarınca; maddi ve manevi tazminat davalarında görevli olan Asliye Hukuk Mahkemeleri, trafik davalarında da görevli kabul edilir. Ancak bir trafik sigortası şirketlerine dava açabilmek için görevli mahkemeler Asliye Ticaret Mahkemeleri olarak değişiklik gösterebilir. Yetkili mahkemeler ise aşağıdaki durumlara göre belirlenecektir:

  • Davalı şahısların ikamet adresindeki mahkemeler,
  • Trafik kazasının yaşandığı bölgenin mahkemeleri,
  • Davacı şahısların ikamet adresindeki mahkemeler,
  • Trafik sigorta şirketinin davalı olduğu durumlarda merkezlerinin bulunduğu bölgedeki mahkemeler. 

LEAVE REPLY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir